Den Korte Avis lyver igen. Nej, fransk fødevarevirksomhed laver ikke produktionen om til 100% halal.

Den Korte Avis har atter en gang skrevet en artikel, der ikke har hold i virkeligheden. Denne gang omhandler det den franske madproducent Labeyrie, hvor Den Korte Avis påstår, at virksomheden helt er gået over til halal foie gras.

Overskriften lyder “Virksomhed bøjer sig og laver om på fransk julemad.”, og avisen fortsætter med “Chok fra storleverandør: Franskmændene får i år halal foie gras til julens og nytårets festmåltider”, og anklager den franske madproducent med “Men en storleverandør af foie gras vil i år ændrer produktionen, så al foie gras vil være – halal.” “De har erkendt, at firmaet for at forenkle produktionen er gået med til at bøje sig for muslimske spiseregler.”

Facebook får det en tand mere, hvor Den Korte Avis leger med tanken om at sende dansk julemad til kontrol hos en mufti.

foie gras

Som så meget andet Den Korte Avis har skrevet, så er historien løgn fra den ene ende til den anden.

Historien har nogle år på bagen i højreekstremistiske miljøer. Laberyie begyndte i 2006, at også producere foie gras der er halal. Den halalcertificerede slagt foregår højest 3-5 dage om året. Tre til fire personer fra deres eget personale sørger for at det går efter forskrifterne, og ikke som Den Korte Avis påstår; at der er muftier fra moskeer i Paris og Lyon der overvåger processen.

Halalproduktionen svarer i øvrigt til 2% af al den foie gras virksomheden producerer.

Så der er intet hold i Den Korte Avis påstår. Virksomheden er ikke gået over til 100% halal. Laberyie har, som så mange andre virksomheder, valgt at udvide deres kundekreds. Lige som slikproducenter også producerer slik til dem er er ramt af sukkersyge.

Kilde: Hoaxbuster

Som en krølle på grisehalen, så har Venstrepolitikeren Karen Jespersen, der står bag bloggen Den Korte Avis, i 2004 udtalt:

“Både politikere og journalister skærer virkeligheden til så det passer i vores kram”. “Det er meget farligt at folk ikke synes at vi er troværdige fordi det i værste fald kan betyde at folk holder op med at læse aviser og stemme. Så er det virkeligt ved at gå galt for demokratiet – så det er vigtigt at få rettet op på.”  Se interview på Youtube her:

Faktaboks:

Den Korte Avis får i 2016 149.000 kroner i mediestøtte, for at ”fremme et alsidigt og mangfoldigt udbud af nyheder af samfundsmæssig og kulturel karakter med henblik på styrkelse af det danske demokrati og den demokratiske debat i Danmark”.

 


2 kommentarer on “Den Korte Avis lyver igen. Nej, fransk fødevarevirksomhed laver ikke produktionen om til 100% halal.”

  1. Jensen siger:

    Den virkelige sensation kommer den dag, da Den Korte Avis holder sig til sandhed og fakta.

  2. […] satiriske blog Tosseanstalten har en mere tilbundsgående behandling af […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s