Den Korte Avis tager hollandsk satireshow som værende sande nyheder

Den 12. oktober leverede Den Korte Avis en artikel med overskriften: “Video: Asylansøger siger de bliver syge, hvis de ikke får sex her og nu – det skaber uro blandt kvinder.” . I artiklen præsenteres en 37 sekunder lang optagelse uploadet på YouTube 5. oktober, og fortsætter: “Nu spreder videoen skræk blandt kvinder i Holland, hvis man skal dømme efter de mange kommentarer på de sociale medier”. Videoen kan ses her:

Artiklen er også delt på Facebook to gange med bombastiske overskrifter, om at asylansøgere skulle have krav på humanitær sex.

DKA DKA2

Det er tilsyneladende meget, som Den Korte Avis kan konkludere ud fra en 37 sekunder lang video. I optagelsen fremkommer det ingen steder, at asylansøgeren skulle blive syg, hvis han ikke får sex. Derudover fortæller Den Korte Avis ikke, at manden har været indlagt på et hospital i tre dage på grund af forstørrede testikler, men i stedet skriver at han har ventet på læge i tre dage.

Men der er fyret op i kakkelovnen. Kommentarfelterne på Den Korte Avis’ Facebookside er oversvømmet med kommentarer om alt fra kastration, til at personerne i videoen skal sparkes hårdt i nosserne og sendes hjem. Der er tæt på 400 kommentarer og artiklen er delt over 500 gange.

Videoen er stærkt redigeret, så man ved ikke hvad der bliver spurgt om, og man kan således ikke konkludere, hvad svarene går ud på. De to mænd taler heller ikke et fuldendt engelsk, hvilket ikke gør det nemmere. Den Korte Avis fortæller heller ikke, hvor klippet stammer fra og i forbindelse med hvad.

Vi har derfor lavet noget research for at finde hoved og hale i historien.

Det viser sig, at videoen er optaget nogle dage før den 5. oktober af PowNed, der er et hollandsk satireshow på NPO3, der leverer satiriske nyheder, hvor de stiller provokerende spørgsmål, og ofte latterliggør dem de interviewer. NPO er en public service-kanal, på linje med DR.

Videoen blev publiceret på Facebook 2. oktober med overskriften “Flygtningene på et nødherberg i Apeldoorn fortalte over for PowNed om et irriterende problem.”. Det er det eneste man får oplyst.

PowNed

Den stærkt redigerede og manipulerede optagelse, er blevet publiceret på mange højreekstreme sites som værende en sandhed om asylansøgeres sexbehov. Og således også af Den Korte Avis, der skriver under parolen “Klar, skarp, seriøs”.

Der skal tilføjes, at Den Korte Avis i 2014 modtog 88.289,33 kroner i mediestøtte fra staten, for at ”fremme et alsidigt og mangfoldigt udbud af nyheder af samfundsmæssig og kulturel karakter med henblik på styrkelse af det danske demokrati og den demokratiske debat i Danmark”.

Opdatering 14.10.2015: Artiklen er ikke længere til at finde på Den Korte Avis’ hjemmeside men vi har gemt en kopi.


5 kommentarer on “Den Korte Avis tager hollandsk satireshow som værende sande nyheder”

 1. ledrakenoir siger:

  Måske er det i virkeligheden det som Karen og Ralf trænger allermest til – noget sex, så kan de jo være glade for at købesex ikke er ulovligt i Danmark – bare de husker bilag, så er jeg sikker på at de kan få refunderet udgiften af de sociale myndigheder… 🙂

 2. Kalmas Alfredo siger:

  I er godt nok retarderet jer fra den blå avis

 3. Andreas Kastelholm siger:

  88.000 kroner årligt til en upålidelig og propagandistisk blog. Burde det ikke være DANMARKS LETTESTE NEDSKÆRING?

  Og jeg er ikke engang for multikultur. Luk grænserne, men luk først for statsstøtten til upålidelige medier og talblinde chefer.

 4. […] Indlægget omtales i øvrigt også af den satiriske blog Tosseanstalten. […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s