Den Korte Avis´løgne om indvandringen til Sverige

Den Korte Avis har endnu engang formidlet fordrejet propaganda omkring indvandrere og muslimer. Ikke overraskende. Tidligere har vi skrevet om en indvielsesceremoni af en moske i Hamborg, som Den Korte Avis på propagandistisk vis formidlede som daglig kald til bøn fra en minaret.

Men denne gang så er det Morten Uhrskov Jensen som for 117 gang slår på trommen om den nærstående undergang i Sverige. Udover at blogge på Jyllands-Posten så underviser han på Herlufsholm kostskole. Rigmandsbørnene får sandelig noget for skolepengene.

I en artikel i Den Korte Avis fra 16. januar skriver Morten Uhrskov følgende:

“Det går meget stærkt i Sverige med at få udskiftet befolkningen. I 2013 slog man rekorden fra 2012, hvor der blev givet permanent opholdstilladelse til godt 111.000 personer. I 2013 hed tallet lidt mere end 114.000 personer.

Skønsmæssigt mere end 70.000 af disse stammer i hvert af årene fra ikke-vestlige lande, heraf tæt ved 45.000 fra muslimsk dominerede lande. Der kan kun blive tale om skøn, eftersom de svenske myndigheder ikke laver særskilte statistikker over, hvor indvandrerne kommer fra.”

Denne gode mundfuld påstande viste sig være meget nemt at pille fra hinanden. Hvis man søger efter statistik på Statistiska Centralbyrån, der modsvarer det danske Danmarks Statistik, så finder man følgende tal:

I 2012 indvandrede 103 059 personer til Sverige. Tæt på Uhrskovs 111 000. Tallet dækker alle. Alt fra studerende fra USA via arbejdskraftsindvandring fra EU-lande til personer der har fået asyl. Samt IT-specialister fra Indien. Og Morten Uhrskovs skøn bliver der slet ikke brug for. Helt fejlagtigt påstår han, at man i Sverige ikke laver særlige statistikker om, hvor indvandrerne kommer fra, for her kan man nemlig tydelig se, hvor alle indvandrerne kommer fra. Der er lande listet fra A til Ø. Helt præcis fra Afghanistan til Østtimor.

Vi fandt lommeregneren frem og lagde tallene sammen. Indvandrere fra vestlige lande udgjorde 52 926 personer. Den største gruppe udgjorde ikke overraskende tilbagevendende svenskere. Hele 20 462 svenskere kom tilbage i 2012. Personer fra ikke-vestlige lande, herunder Kina, Japan, Rusland og Thailand, udgjorde 50 133 personer. Ergo langt væk fra Uhrskovs påstand om 70 000.

Kigger vi på tallet af personer fra muslimske lande så lander tallet på 26 185. Ergo endnu en gang skudt langt forbi påstanden om 45 000 personer. Tager man derudover i betragtning, at 3 490 fra muslimske lande udvandrede til muslimske lande, så lander vi på et scenarie under halvdelen af Uhrskovls demagogiske påstand.

For det er jo den lille detalje, som Uhrskov enten bevidst eller ubevidst glemmer: I 2012 udvandrede nemlig 51 747 fra Sverige så nettoindvandringen udgjorde i alt 51 312 personer.

Hvordan det bliver til Uhrskovs påstand med ordene: “Det går meget stærkt i Sverige med at få udskiftet befolkningen” skaber hele komikken. For tager man 51 312 og dividerer det med Sveriges befolkning på 9 555 893 den 31. december 2012 så siger lommeregneren 0,00537. Omtrent fem promille af Sveriges befolkning er med andre ord blevet udskiftet i 2012. Undergangen er nær skal man forstå. Hvis takten vil være den samme hvert år, hvad man nok skal stille sig spørgende overfor, så vil Sveriges befolkning være udskiftet om 186 år.

Det er en gåde for os, at Den Korte Avis leverer den slags usaglig propaganda, der med adgang til internet og en smule kendskab til svensk er lige til at plaffe ned. Men når man læser kommentarerne til artiklen på Den Korte Avis Facebookside så får man en skræmmende fornemmelsen af, at det jo nok handler om penge. Jo flere der hopper på vognen og tror på hvad der bliver skrevet, jo flere penge i kassen. Karen Jespersen og Ralf Pittelkow, der er indehavere af Den korte Avis, griner sikkert gerne hele vejen til banken. For der er jo penge i ondskabsindustrien. Og når man derudover slås af tanken, at Karen Jespersen sidder i folketinget for Venstre, så er der ikke meget andet end kuldegysninger tilovers. For hvad er sandhed når hun åbner munden?

PS. Avisen bryster sig ellers med denne logo:

Klar_skarp_seriøs

Klar, skarp, seriøs? Døm selv. Hvis den var i papirudgave, så var den nok til at finde i et svensk skidehus ved en eller anden ødegård i Småland.

Reklamer

12 kommentarer on “Den Korte Avis´løgne om indvandringen til Sverige”

 1. Deacon siger:

  Skræmmende… for DF-koret hopper i med begge ben! :,(

 2. David siger:

  Du mangler at gange med 100 for at få procent , så indvandringen er 100 gange højere end dit bud. ellers fint med nogle tal.

 3. […] Det kan du læse mere om på Tosseanstalten her […]

 4. Michael Larsen siger:

  Jeg så til min gru at Norwegian reklamerede på Den Korte Avis, jeg skrev på deres Facebook side og de har nu fjernet alle annoncer for den ekstreme avis. SÅ hvis I se reklamer på Den korte Avis så kan det godt betale sig at skrive til dem og få dem til at gøre noget ved det. Bare til info

  • Michael Larsen siger:

   Norwegian Hei Michael,
   Beklager sent svar.
   Via vores real time bidding setup køber vi banner visninger efter brugernes adfærd. Real time bidding indeholder en lang række sites og hvis vi finder brugeren på et af disse sites bliver vores banner vist, det er sket i dette tilfælde med denkorteavis. Vi har nu ekskluderet denkorteavis fra RTB og vi vil ikke længere vise banners der./RL

   Her er hvad de skrev

 5. Bekir siger:

  Jeg vil bare rose jer og fortælle, at i laver et fantastisk stykke arbejde. Racisme og had rettet mod minoritetsgrupper kan ikke ties ihjel men tales ihjel.

 6. […] Den Korte Avis´løgne om indvandringen til Sverige […]

 7. […] er Den Korte Avis ordentlig og redelig? Vi har tidligere skrevet om Morten Uhrskov Jensens løgne om indvandringen til Sverige, hvor vi redegjorde for, at hans […]

 8. […] er Den Korte Avis ordentlig og redelig? Vi har tidligere skrevet om Morten Uhrskov Jensens løgne om indvandringen til Sverige, hvor vi redegjorde for, at hans […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s