Mød to indvandrere. Grisen og kartoflen.

“Spiser De and eller gås til jul?”, spurgte en smilende stemme i røret. Det var Gallup der ringede rundt til alle juleglade danskere, og spurgte til deres danske juletraditioner. Søren var ikke begejstret over at få sin julefred forstyrret med åndssvage spørgsmål der har åbenlyse svar.

“Man ved aldrig hvad for et land andegåsen er fløjet til Danmark fra. Jeg spiser dansk landgris med brunede kartofler til jul!”, fnyste Søren og smækkede fornærmet røret på. Nu var han ellers kommet i julestemning.

“Komme her og ødelægge mit humør med en Canadagås. Det spiser jo eskimoerne, de irriterende polarmyg, derover til thanksgiving. Det bruger vi ikke i Danmark, og jeg forstår i øvrigt ikke hvorfor det hedder Hans Ø nu når det er vores ø”, mumlede Søren for sig selv og tændte for flimmeren.

På dk4 var det Naturtimen, hvor dagens dyr var vildsvinet. Forfaderen til den danske landgris.

“Yes! Vikingegris!“, tænkte Søren, og strakte sine arme op mod loftet i nationalreligiøs beruselse. Han slikkede sig om munden, og drømte sig tilbage til den gang vikingerne skyndte sig over til Estland for at hente Dannebrog, så at bolsjevikkerne ikke skulle få fingrene i det stolte danske flag.

Men jo længere ind i udsendelsen, en alt mere protektionistisk Søren. Vikingegrisen viste sig være en meget globaliseret fætter, der er spredt ud over det meste af verden. Sus scrofa scrofa fra det nordvestlige Afrika. Sus scrofa Lybicus fra Palæstina. Sus scrofa Sibiricus fra Mongoliet. Den danske landgris er først mange år senere blevet familiesammenført i Danmark, fortalte David Attenborough.

grise

“Bååååååt!”, råbte Søren med øjnene lukket og en finger i hvert øre, og gættede forgæves på at han havde hørt forkert. Den danske landgris en indvandrer? Hvorfor er den så lyserød og bleg så? Benægtende bed Søren mærke i alle de fremmede latinske grisenavne, og konkluderede, at hele David Attenboroughs hitte på ikke kunne være andet end elitær bedrevidende manipulation.

“Når det er latin, så er det også løgn”, konkluderede Søren. Skyllede harmen ned med glühwein, snuppede et par jødekager, og zappede videre og landede på ‘Hvem vil være millionær’.

Folkekære Keld og Hilda Heick, iklædt nissekostumer, var inviteret i studiet, og skulle i denne julespecial vinde penge til Udkantsdanmark. Nu var Søren glad igen. Herligt med nogle danskere, og at kunne slippe for bedrevidende pladderhumanistiske anglosaksere, der render rundt og kommer og blander sig i danske forhold.

Programmet var nået til spørgsmålet til 1 mio. kroner: Hvorfra stammer kartoflen? A: Sverige, B: Tyskland, C: Peru, D: Danmark. Søren sad helt ude på kanten af sofaen, og tænkte at det jo er et klokkeklart simpelt spørgsmål. Sikkert hentet fra indfødsretsprøven. De må de da bare kunne svaret på. Keld og Hilda var dog ikke så sikre. Var det nu Tyskland? Eller måske Sverige? Hvorfor Danmark?

“D som i Danmark! Hvad nøler I for? Kom nu! D som i Danmark!”, hujede Søren. “Det er åbenlyst!, K som i karfoffel. K som i knoldesparker! N som i Nationalret!”, fortsatte han frenetisk.

Efter at alle livliner var brugt, så gættede Keld og Hilda på Peru i ren chance. Måske var det et trickspørgsmål plantet af nisser her i juletid?

Trommehvirvel….spændingen steg, og til publikums store begejstring annoncerede Hans Pilgaard, at Peru var det rigtige svar! Kartoflen stammer fra Peru! 1 mio. kr. til Udkantsdanmark!

Søren derimod lignede en fisk på land, og var knap så begejstret. Han gispede efter vejret, og kunne ikke forstå, hvorfor TV2 FOX NEWS, blåræven, lige pludseligt var gået hen og blevet ræverød. Fred være med de imaginære røde lejesvende i DR, men at den trofaste mikrofonholder og skøderæv TV2 FOX NEWS, var begyndt med at politisere Sørens udgave af dansk kultur? Det var udenfor Sørens nationalromantiske fatteevne.

Og sådan er det med Søren. Når fakta og kendsgerninger går imod hans opfattelse af verden, så er det budbringerne der er noget i vejen med. De politiserer. De blander sig. De manipulerer. De fordrejer. De er røde lejesvende. Søren er offeret. Selvransagelse er ikke noget der indgår i Sørens vokabular.

Det er synd for Søren.

Reklamer

5 kommentarer on “Mød to indvandrere. Grisen og kartoflen.”

  1. Deacon siger:

    Hahaha, klasse! 🙂

  2. Michael Larsen siger:

    det er humor

  3. biger siger:

    lansbytosse

  4. […] Indlægget er syndikeret fra Tosseanstalten […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s