Dansk Folkeparti kræver særbehandling i udlandet

Det er sandelig agurketid, hvor Dansk Polkaparti gang på gang får sig gjort sig bemærket ude i medierne. Det sædvanlige årlige kæmpe Ramadan-hyl om at muslimer særbehandles, fordi der bliver holdt Ramadan-halløj på Borgen, ser dog ind til videre ud til at stort set udeblive. Til gengæld så bimler man op om hvad der foregår syd for grænsen med hensyn til det danske mindretal. I tante Berlingeren under kategorien Globalt står at læse:

“Dansk Folkeparti kritiserer Sydslesvigsk Vælgerforening for ikke at forsvare det danske sprog i for eksempel skolegården”.

Martin Henriksen, forhenværende chauffør i Kødbyen fra 2004 til 2005, udtaler:

“Det danske sprog bliver efter min opfattelse ikke brugt så meget mere i det danske mindretal, som det gjorde før hen” … “Det må vi da gøre noget ved, for vi er ved at bevæge os væk fra vores udgangspunkt, siger Martin Henriksen, der som eksempel nævner danske skoler, hvor der tales tysk i skolegården”.

I redaktionen her på tosseanstalten lød der et kæmpe squeeeek! i hovedet. Vi skal da bare cykle tilbage til 2010 for at forstå hvorfor. Den gang fortalte den daværende uddannelserordfører for Dansk Folkeparti noget helt andet. Marlene Harpsøe, forhenværende ufaglærte så-sjov-er-jeg-heller-ikke-hjælper (ufaglært social-og sundhedshjælper, red.) fortalte om hvad der burde ske, hvis børn taler andet end dansk i de danske skolegårde.

Først en prik på skulderen:

“‘Nu skal du huske, at vi snakker dansk her”.

Dernæst konsekvens:

“Hvis et barn gentagende gange overtræder reglerne om at tale dansk, så kan jeg sagtens forestille mig, at det kunne give et times eftersidning”.

Vi korser os 117 gange og spørger os hvilket ben Dansk Folkeparti står på. Frem med fremmedsprog i udlandet (hvis der er tale om dansk). ‘Ut a’ min kiosk!’ med alle andre fremmedsprog i Danmark?

Eller: Megaloman narcissistisk danskhedsonani, hvor Dansk Folkeparti fremhæver dansk sprog som nærmest værende et verdenssprog, samtidig som man vil give børn, der taler kinesisk (lige som 1,3 mia. af verdens befolkning gør), en gang eftersidning.

Pia Perlemor har også været ude med riven hvad det angår det danske sprog. Det ser ud til, at det danske sprog er det store tema i år. Forleden så skrev hun nemlig på Den Sorte Avis om tolkebistand:

“I stedet for straks at række hænderne i vejret og sige undskyld, burde sundhedssystemet banke i bordet og holde fast i, at danske læger altså taler dansk. Her er netop er et rammende eksempel på det nødvendige i, at alle indvandrere i Danmark bør have lært dansk hurtigst muligt efter ankomsten til landet”.

Godt så. Pia har i årevis haft et sommerhus på Santorini i Grækenland. Og vi regner da med, at hun kan sige mere end ‘kalispera’, hvis hun igen skulle blive ramt af slidgigt i halsen på en ferie (sic! slidgigt i halsen har hun ikke overraskende haft før).

Pia Perlemor smed ellers hendes kronik op på hendes Fjæsbog, hvor der var en er kommenterede på hendes ønske om danskeri.

Thomas_Christensen

Godt så. Hvis DF i deres 10-årige periode, som støtteparti for en VK-regering, ikke er i stand til at lære herboende ariske danske børn det danske sprog, så står der skidt til, hvis man samtidig peger på, at andre skal have dansk på skemaet udenfor Danmarks grænser.

 

Reklamer

5 kommentarer on “Dansk Folkeparti kræver særbehandling i udlandet”

 1. Tucholsky siger:

  I Schleswig findes der ikke et “dansk mindretal”, men et mindretal af dansksprogede tyskere, da det absolutte flertal af disse mennesker er tyske statsborgere, for at imødegå den evindelige dansknationalistiske betragtning af de forskellige sprog syd for grænsen. I Schlswig-Holstein tales der desuden Plattysk og Frisisk, og naturligvis, højtysk.

  • Jesper Johnsen siger:

   Martin Henriksens oprop ligger lidt i forlængelse af en af de sorte præster, der tidligere repræsenterede DF i Folketinget. Den pågældende pastor emiritus fremsatte på et tidspunkt ønske/krav om at Danmark skulle gå helt til Eidern, altså det fortabte land tilbage.

   • Tucholsky siger:

    vedkommende hadprædikant krævede sågar Danmark til Lauenburg ved Elben 🙂

    • Jesper Johnsen siger:

     Hvad det næste krav så vil gå ud på, vil fremtiden vise; ifølge meteologerne bliver sommeren varm og lang. Måske de danske besiddelser i England, samt Halland, Blekinge og Skåne, samt ikke at forglemme de dansk-vestindiske øer, Tranqebar i Indien og de afrikanske forter.

 2. Send artiklen Pia Kjærsgaards kritikere: Hun har ødelagt de danske værdier til din ven.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s