Den Korte Avis fabrikerer propaganda og Pia K hopper i med begge ben

Den Korte Avis, der er bestyret af Karen Jespersen og Ralf Pittelkow, har endnu engang med deres avis pisket en stemning op mod muslimer. For dem der ikke kender Den Korte Avis så kan vi kort, ja kort, fortælle at den handler stort set ikke om andet end muslimer.

Den 12. marts i år leverede de en artikel med overskriften:

Sådan kan lovprisning af Allah komme til at lyde i Danmark.

Teksten til artiklen lyder:

“Optagelse fra gaderne omkring Hamborg store centrale moské mens der bliver kaldt til bøn.

En muezzin reciterer blandt andet, at gud er den største (Allahu Akbar), at Muhammed er guds budbringer (Ash-hadu anna Muħammadan-Rasulullah), og at der kun er én gud ved navn Allah (La ilaha illa-Allah)”.

Og så er der en video:

Intet andet. Dog poster de også det på deres Facebook, så kommentatorerne har noget at hidse sig op over. Men ikke et ord om hvad for en moske og hvornår det er taget.

Det sat vi på tossen så for at finde ud af. Og det var ikke særlig svært. For det første så drejer det sig om Centrum Moschee i Hamborg.

ATVJIA00

Centrum Moschee fik i 2009 to nye minareter. Foto: Marcel Stammen

Så til det andet. Hvordan Den Korte Avis udlægger det samt hvordan de bevidst manipulerer deres læsere. Man får jo indtrykket, at artiklen sammen med videoen beskriver dagligdagen i Hamborg, hvilket ikke er tilfældet.  Vi er kommet frem til, at den 6. september 2009 havde moskeen fået de to nye minareter og det blev fejret ved en åbningsceremoni, hvor en muezzin kaldte til bøn. En engangsforestilling med andre ord. Ved at søge informationer så finder man også ud af, at moskeen ikke kalder til bøn (Ruft Adhan: Nein).

Og nu til det der er værre. Det klip som Den Korte Avis bruger er intet mindre end tyvstjålet. Det klip, som de nu har gjort til deres eget, er taget fra denne video, der blev uploadet på Youtube på selveste dagen for ceremonien. Fra ca. 5:30 og frem, så kan man se, at Den Korte Avis har snuppet et stykke. Nice stykke journalistisk arbejde. Ingen henvisning overhovedet til originalen.


Ser man videre på beskrivelsen af den tre og et halvt år gamle originale video, så står der også klart og tydeligt, på tysk, at det drejer sig om en åbningsceremoni. Det fortæller Den Korte Avis intet om. Derudover så virker det åbenlyst, at det er en åbning når man ser mængden af mennesker der også står og filmer og fotograferer engangsforestillingen.

Men klart at Den Korte Avis ikke fortæller os om hvad for en moske, hvornår det er taget og i hvilken anledning. For så falder hele deres manipulerende propaganda til jorden.

Klar_skarp_seriøs

Klar, skarp seriøs? Døm selv.

Og så lige til Pia Kjærsgaard. På Den Korte Avis så skrev en Vita Brejner følgende:

Vita

Så gik der 2 timer og Pia Kjærsgaard hoppede i med begge ben og kastede op over sit tastatur over på sin Facebookside:

“Den Korte Avis stiller i dag spørgsmålet om hvorvidt Danmark skal tillade, at der kaldes til bøn fra de moskeer, som skyder op rundt omkring”.

“Enhver som har opholdt sig i et muslimsk land ved hvor højt støjniveauet er, når der med jævne mellemrum kaldes til bøn fra tidlig morgen til sen aften. Bønnekaldet er en muslimsk skik. Det er udtryk for en social kontrol, hvor imamerne råber alle de rettroende muslimer hen i moskeen. Jeg ser bønnekaldet som et kendetegn for hvor totalitær og undertrykkende islam er”.

Pyt være med at hun taler om en video, som Den Korte Avis har hugget og som beskriver intet mindre end en engangsforestilling.

Men til gengæld er der lagt i kakkelovnen så at hendes tilhængere har noget at hidse sig op over. Pt. 1 948 kommentarer til hendes svada. Af dem gider vi ikke bringe denne gang, men vi kan oplyse, at de handler som altid om det samme: Mord, brand, alarm – ud med dem alle sammen!

Your call Den Sorte Avis og Pia Perlemor. For vi har naturligvis sendt ovenstående til Den Korte Avis og Pia Perlemor.

Vi popper popcorn mens vi venter på svar.

Update: Her flere uger efter har vi ikke fået noget svar.


48 kommentarer on “Den Korte Avis fabrikerer propaganda og Pia K hopper i med begge ben”

 1. Andreas Prætorius siger:

  “Kirkeklokker er en kristen skik. Det er udtryk for en social kontrol, hvor kirken råber alle de rettroende kristne hen i kirken. Jeg ser kirkeklokker som et kendetegn for hvor totalitær og undertrykkende kristendommen er”.

  • Sådan kan man også udlægge det. For vores del så er det bare træls, at man ikke kan få lov til at sove branderten ud efter en lørdagsbytur 🙂

  • John Johnson siger:

   Det er sjovt. For mig bekendt så ringer kirkeklokkerne kun for at fortælle hvad klokken er, og på særlige højtider, som bryllup, helligdage etc. og der ringer den aldrig folk til kirken, i tilfældet med bryllup, ringer den faktisk folk ud af kirken. Så hvordan du linker kirkeklokker, sammen med en totalitær og undertrykkende kristendom, er en sjov teori, du gerne må uddybe 🙂

   • Toto siger:

    Den kirke jeg er vokset op omkring (såvidt jeg kan huske) har altid ringet 9.45 om søndagen, altså 15mins før gudstjenesten.

   • jesper madsen siger:

    John Johnson de fleste kirker i DK ringer til kirke….jeg ved ikke hvor du bor men tror lige du skal tjekke din lokale kirke, jeg tror du vil blive overrasket 😉

 2. ritvahh siger:

  Noget, som de tossede bekvemligt glemmer er, at de danske moskeer ikke har lov til at indkalde til bøn fra minareterne. Har vi for resten hørt om lande, som har forbudt kirkeklokkerne?

  • Camilla Adler siger:

   “de danske moskeer ikke har lov til at indkalde til bøn” Nej ikke endnu — det er nok det der er pointen smarte!

   • Camilla Adler: Det der er en pseudosdiskussion. Man kan lige så god sige, at man ikke har lov til at slå ihjel og så kommer du eller en anden og “triumferer” med: “Nok i fremtiden!”

    • ha ha hvor er du dum : )

    • Andreas siger:

     Man kunne også lade være med at være dummere end det er tilladt, og kigge lidt ud for landets grænser – for på den måde at se UDVIKLINGEN.

     Først moske uden jammer, derefter moske MED jammer… med argumentet om, at hvis kirkerne må “hvorfor så ikke os”. (KORT fortalt, lad nu være med at tage det bogstaveligt).

     Et “glidebaneargument”. Det ville pynte ikke at se verden så statisk som du giver udtryk for her.

     Det er derfor ikke en pseudodiskussion, og din analogi er absurd og dybt perfid.

     PS: Kirkeklokkerne genere ikke mig i praksis, men gjorde de, ville jeg være imod. Nu er det engang sådan, at kun en meget lille del af vores samfund bliver tilstrækkeligt generet af kirkeklokker til at gå imod dem, mens alene tanken om at skulle høre muezzinens kalden ikke virker specielt indbydende for de fleste. Det må man acceptere og forholde sig til (ellers er man jo både ignorant og intolerant overfor majoriteten).

  • Michael Larsen siger:

   wow Pia Kjærsgaards helt egen politikvinde, som revser alle og enhver der formaster sig i at være uenige i det skøre kvindemenneske facebookside, Camilla Adler har ingen selvstændig kommentar men utaler kun kritik af de formastelige. Hvad lave du da herinde Camilla forsvarer Pias skørter?

  • I Marokko Muslimsk land, kunne man til en gang op i firserne høre kirkeklokker, og der var ikke nogle lokale muslimer der havde noget imod det, lige som der ikker er nogen der er imod at de kristne de har en kirkegård rundt om hjørnet til deres hunde og andre kæledyr, ingen har noget imod det.
   MEN grunden til at man ikke længere hører kirkeklokker i Marokko, er at det blev forbudt, da det blev forbudt at kalde til bøn, på muslimsk måde, i Frankrig og andre dele af Europa.. Da sagde de, i marokko, som ellers havde været helt cool med klokker, at hvis vi ikke må kalde ti bøn hos dem, må de da heller ikke ringe til bøn hos os,..

   • Andreas siger:

    Kirkeklokker og kristendom er en del af den marokkanske kulturarv. Marokko var kristent inden araberne erobrede landet.

    Med andre ord var der kirkeklokker inden der fandtes islam i Marokko. Derfor er der en naturlig tolerance.

    Lær din historie 😉

  • roger siger:

   I Saudi-Arabien og andre arabiske lande er der ikke tiilladt at bygge kirker og dermed opsætte kirkeklokker.? Som kristen må man konvertere til islam — men ikke omvendt.!
   Historiskt har al religion medført uenighed og til og med krig. Derfor er jeg blevet ateist, men syns at islamiseringen af vesten er en farlig trend der bør stoppes

   • Og Nordkorea er kommunistisk. Men hvad har det at gøre med hvordan man indretter sig i Danmark?

    • nordkoreaner kommer ikke til vesten som 5-kollonnere og prøver at indføre sin undertrykkende “tro” ad bagvejen.! Kommunism – nazism – islamism er alle farlige og undertrykkende livsanskuelser. “Normale” religioner har også indslag af fortrykkelser mv.
     #
     Det burde være mere naturligt at arabiske “flygtninge” udbad sig asyl i andre arabiske lænder og derved kan de også indgå i den “rigtige” religion og udøve den specielle trosretning i deres specielle religions-“rum”. Der er inget behov for den “clash of civilatations”
     som islamisering af vesten indebærer.
     #
     dem der ønsker komme til vesten må indrette sig på vestens betingelser

    • Den evige traver om islamisering. Er du blevet islamiseret for nylig? Og kom med noget personligt. Ikke hvad du har hørt. Fortæl om dem der tvinger dig i moske og forbyder dig at spise svinekød og underkaster dig sharia.

    • roger siger:

     JA, islamiseringen påvirker mig personligt, — på skattebilletten — grundet samfundets forhøjede udgifter til sociale ydelser, skoler, politi, fængselsvæsenet og sygehuse mv., som islamske indvandrere belaster forholdsmæssigt meget, væsentligt meget mere end . Estetisk forændret gadebilledet til det værre af især damernes uskønne påklædnig. Et af mine børn er blevet uprovokert overfaldet og mishandlet af araber og mine børnebørn får anderledes mad i SFO hhv skolen. Herunder hallal- (= kocher-) slagtede dyr. En uhyre rå og hænsynsløs måde at aflive dyrene på.
     Tosseanstalten synes at være “tossegode” grænsende til naive, når I står for uhæmmet indføring af islamsk tænkemåde, skikke og at vesten skal stå for opbevaring “flygtninge” der burde blive og kæmpe for menneskeværdige forhold i sine hjemlande.
     Måske skulle vesten slå en byttehandel af således at alle vi flyttede til et arabiskt land mod at de til gengæld alle flyttede og fik Danmark til besiddelse. Islam ønsker, ligesom kommunism og nazism, verldensherredøme og det sker desværre med altfør mange tossegodes accept af at vi skal forændre os således at indvandrerne kan udbrede sine skikke.
     Altførmange lande i Europa har kæmpe problemer med indvandrere der ikke tilfører nogle værdier i arbejdsmæssig forstand, men istedet for, samler sig f.eks. i koranskoler og moskeer
     og opildner hinanden til had + ondskab mod vesten — der brødføder dem

   • Tucholsky siger:

    Roger: Allerførst “Det er sværere at udrydde fordomme end at spalte atomer” (Albert Einstein / Tysk Jøde) 🙂

    Næstførst: følgende ansamling af ord, hvilke er helt Deres egne:

    “islamiseringen…islamske indvandrere belaster…. Estetisk forændret gadebilledet til det værre ….. damernes uskønne påklædnig…. uprovokert overfaldet og mishandlet af araber…. …anderledes mad …. hallal- (= kocher-) slagtede dyr……“tossegode”…. naive…..uhæmmet indføring af islamsk tænkemåde….“flygtninge”…. fik Danmark til besiddelse….. Islam ønsker verldensherredøme….. altfør mange tossegodes accept … indvandrerne kan udbrede sine skikke…..vesten — der brødføder dem…..”

    Hvor har De da, unge mand, fået dette konglomerat af ord fra umenneskelighedens ordbog fra ? Har De læst Victor Klemperee’s (Tyk Jøde) værk om LTI ? det burde De, hurtigst muligt !

    Og til sidst: Halal- og Kosher (jødisk slagtemetode) [også Koscher], i det jiddiske sprog) er IKKE en mere grusom metode, at slagte dyr på til madformål, end anden slagtning, og iøvrigt blev koscher-slagtning engang forbudt, i et land, i 1933, Gæt engang !

    De tager ligeledes totalt fejl i alle Deres andre “synspunkter”, der ingen er, men bare en gyselig ansamling af hadudgydelser.

    Og så vil jeg gerne forære Dem et virtuel retskrivningsordbog i Pesach-Gave, I det inderlige håb, at De vil drage nytte af det.

    Tak for opmærksomheden 🙂

    Og Postscriptum.Prøv engang at udskifte “islam” med alle afledninger og synonymer i Deres skriv med andre folkeslag og/eller religioner ! Dæmrer det ? Bare lidt ?

    • Tucholsky siger:

     Jeg mener selvfølgeligt “tysk Jøde” ved Klemperer.

    • Jesper Johnsen siger:

     Tucholsky, Der må nok, fra nu af og indtil kommune- og regionsvalget er overstået, påregnes flere indlæg af samme afart som det Roger over and out fremkommer med, al den stund at nazister i alle afskygninger, SIAD, Frit DK o.lign. påstår at de stiller op i alle kommuner og regioner, med henblik at komme ind alle steder, sådan et slags springbrædt til Folketinget. Hvor de også regner med at komme ind ved næste valg. Deres stemmer kommer fra (ifølge disse grupper) hovedsalig fra Dansk Folkeparti.

    • roger siger:

     Så har du IKKE set hvordan dyrene lider, det kan tage 10–15 minutter før de afgår ved døden
     med smertefulde kramper undervejs.
     MEN I VED JO ALLERBEDST OM ALTING — og i fortsættelse af det må I jo også være tilhængere af kommunisme og nazisme; da det er noget af densamme retning som islamisme.
     Det vil sige totalitær kontrol af befolkningerne. Men det ønsker jeg ikke for vesten, men slaget
     kan desværre allerede være tabt, da der er for mange naive mennesker der tilskynder vestens udslettelse.

     Venligst nedlæg jer selve — det findes ingen berettigelse for så rabiat forsvar af jeres tilskyndelse til extrimisme.

    • Jesper Johnsen siger:

     roger, er det den jødiske slagtemetode du der omtaler? Det er ikke pænt at sætte jøder i samme bås som nazister og andet ros.

    • roger siger:

     jeg svarede kun på at hallal- og kocher- slagtning er inhuman — uanset religion. Men det har egentligt ikke med min syn på religioner at gøre. Det var bare et svar til en uvidende kommentar på at den metod er god.
     Hvilket beviser at tosserne, ved “tosseanstalten” ikke ved hvad de skriver og besvarer på.
     #
     Vedr. en anden kommentar fra dig : så tager jeg afstand fra al -ism, der fortrykker, underkuer og vildleder befolkninger. Man behøvs ikke at være aparte for at tage afstand fra de 3 -ismer jeg henviser til og ikke kan lide. Det er såmend kun sund fornuft

    • Du er vel godt klar over, at du gang på gang lyder akkurat som Anders Breivik? Og så den der med halal. Forskellen på en halalkylling og en ikke-halalkylling er intet andet end en bøn. ‘Tak for mad’ med andre ord. Noget som en del kristne også praktiserer lige inden de skal til at spise.

     Til det der sludder om skattebilletten og forhøjede udgifter: Har du lagt mærke til at skatterne er blevet sat ned?

    • Andreas siger:

     Hvis man skal snakke fordomme, så bør man tage et kig på svarende i denne tråd, og i forbløffelse se, hvordan kritik af islam/indvandring sammenlignes med nazisme og massemordere.

     I virkeligheden er det jo dem, der trækker “nazi” kortet der forsøger at stigmatiserer kritikere af islam som undermenschen! Hvilket også skal ses i kraft af, at der sjælden bliver taget stilling til substansen.

 3. BSHusted siger:

  Jeg har nu ikke noget imod kirklokkerne -og ville synes at kald til fredagsbønnen var et fint supplement til det ellers så ensformige lydbillede.

 4. […] Den Korte Avis fabrikerer propaganda og Pia K hopper i med begge ben […]

 5. Tucholsky siger:

  Fru Kærsgårds FB-side flyder i denne anledning over med hadske kommentarer og de sædvanlige volds- og terroropfordringer, en egentlige tragedie for landet Danmark er, at hendes højreekstreme sammenrotning med den misvisende navn Dansk Folkeparti mønstrer nu flere stemmer end SocDem. God Nat, Danmark !

 6. Jesper Johnsen siger:

  Klar
  Skarp
  Seriøs
  – betegner Den Korte Avis sig selv.

  KLAR: Klar tale, ingen tvivl om det.
  SKARP: Præcis.
  SERIØS: Ifølge ordbogen betegnelse for noget der skal tages for værende troværdigt, grænsende til sandhed.
  Den sidste påstand fra udgiverne kan næppe betegnes som hørende til i den objektive afdeling. Gad vide om de har lært noget af Vor Kære Leder Anders Gravers, eller det er omvendt.

 7. Klovnemanden siger:

  kirkeklokker Kalder sol op ringer ved katastrofealarm alle andre ringninger burde ikke være der.
  Hvorfor skal der forøvrigt ringes eller kaldes til bøn ?
  De der ønsker at deltage i bøn i et land som er underlagt religionsfrihed burde vide hvornår der er bøn i fællesskab eller i deres troshus.
  Religionsfrihed er også retten til at fravælge sig de religioner man ikke har sympati for.

  • Jeg tror at i allesammen har misforstået noget med det der med at kalde til bøn. Den første bøn kalder også solen op, og de andre op ad dagen, er også ud fra solens stilling, så på den måde fungerer de lidt som rådhusklokkerne. de troende er ikke tvunget til at møde op i nogen moske, eller at kaste sig på jorden og bede. Jeg har aldrig været i et muslimsk land hvor alle løber i moskeen når der bliver kaldt til bøn. Dagen fortsætter, og folk bliver ved med deres gøremål.
   Ud over om fredagen, som man kan sammenligne ret meget med søndagen her i danmark(for et par årtier siden) Eller i USA, der ringer de sgu da løs, og bagtaler og stirrer løs på folk der ikke kommer i kirke om søndagen, kristne fanatikere springer abortkliniker i luften, og de nægter ulandsbistand til lande i afrika hvis de oplyser befolkningen om prævation!… I Spanien der ringer de herre meget, og må da helst heller ikke gifte sig ikke katolsk.. Hvorfor må muslimer ikke bare kalde til bøn altså. Man snakker mere mere om islam her, end i muslimske lande, det er efterhånden til at brække sig over.. I er da bare så misinformeret, Jer! og Ham der Roger ,… KOM DOG UD OG SE VERDEN, GLEM EKSTRA BLADET OG TV2 NEWS, og alle jeres fucked up hadske facebooksider, med massefabrikede stupide løgne og phtoshop, det går bare ikke at plablre løs som bedrevidende, Hvis man ikke ved hvad man snakker om, Så spørg dog, istedet for bare at gøre jeres paranoide dagdrømmerier til Fact!

 8. Kenneth B siger:

  En enkelt børnehave vedtager at de ikke vil ´servere skinke fordi de fleste af børnene ikke spiser det = Muslimerne har overtaget magten i Danmark!!
  En åbningsceremoni i Tyskland = Sådan vil det lyde HVER DAG i Danmark når den farlige bygning kommer!!!

  Sådan fungerer den lille bitte krybdyrshjerne hos islamofoben.
  Det kan man grine utroligt meget af (og det gør jeg også), men det er knapt så sjovt, når man tænker på Oslo 2011 og hvad der vil ske, når en af disse stakler herhjemme en dag bliver tilpas bange for noget, han læser på Den Lorteavis eller en anden hadside.

 9. moraka siger:

  Bønnekaldet er en muslimsk skik. Det er udtryk for en social kontrol, hvor imamerne råber alle de rettroende muslimer hen i moskeen. Jeg ser bønnekaldet som et kendetegn for hvor totalitær og undertrykkende islam er”.

  Social kontrol? Jeg viste ikke bøn kunne kontrollere nogen. For den sags skyld hvordan skal man kunne kontrollere nogen, når man ikke er tvunget til at gå der ind?
  Men det er åbenbart Totalitært og undertrykkende.

  Men Pia K og hendes ideologiske sengekammerater, der ønsker at gøre en dansk minoritet til andensrangsborgere er ikke totalitære og undertrykkende.

  Tja det er jo trods alt Pia K, the sage of sages og the savant og savants, vi snakker om. Hun har jo trods alt et verdenssyn og intelligens som en hamster. Hvem ellers end en hamster er klogere end alle andre.

 10. Michael Larsen siger:

  Bedeslag er også en øvelse den danske folkekirke benytter; her en forklaring;
  Bedeslag er ringen med en eller flere kirkeklokker af tre gange tre slag med få sekunders interval. Slagene markerer begyndelsen på en kirkelig handling, gudstjeneste og anvendes i danske folkekirker landet over.

  De tre gange tre slag antages nogle steder som symbolisering af treenigheden; Faderen, Sønnen og Helligånden

 11. Tucholsky siger:

  Kulturhistorisk er der millimeter til overhoved ingen forskel mellem muslimske og “kristne” bedekald, bare at de kristne plejer bare at larme ulige højrere, det ved da alle der fx. har oplevet tyske byer om søndagen, især der, hvor der er repræsenteret alle konfessioner, der bimler de flerstemmig om kap.

  Den danske diskussion, udgående fra den yderste fascistoide højrefløj fra DF til det der er endnu værre, er fuldstændig uden viden, historie og hjerne, den er dum, bondsk og bundracistisk.

 12. […] Den Korte Avis fabrikerer propaganda og Pia K hopper i med begge ben […]

 13. Jesper Johnsen siger:

  roger skriver:

  ” JA, islamiseringen påvirker mig personligt, — på skattebilletten — grundet samfundets forhøjede udgifter til sociale ydelser, skoler, politi, fængselsvæsenet og sygehuse mv., ”

  —————————–

  Ikke første gang i verdenshistorien at udgifterne bruges som et argument mod dem man ikke kan li’.

  http://www.annefrankguide.net/dk-dk/bronnenbank.asp?oid=16746
  Nazi-propaganda plakat, der fortæller, hvor langt 5.50 tyske mark kan strækkes. Det koster det samme at brødføde én person med en arvelig sygdom, som det koster at brødføde en hel familie af sunde tyskere.

 14. John P siger:

  Eks-muslim har startet bevægelse mod bønnekald fra svenske moskeer

  http://denkorteavis.dk/2013/eks-muslim-har-startet-bevaegelse-mod-bonnekald-fra-svenske-moskeer/

 15. Tucholsky siger:

  og hvad vil denne John mon dermed sige, med dette stykke præfabrikeret propaganda fra den brune undergrund ???

  • Jesper Johnsen siger:

   Den korte Avis´ tilhængere er en særpræget skare. De tåler ikke socialister, hverken nye eller gamle. “En gang socialist, altid socialist” er deres motto. Så det er underligt at de her støtter en gammel Venstre Socialist som Karen Jespersen.

 16. […] propaganda omkring indvandrere og muslimer. Ikke overraskende. Tidligere har vi skrevet om en indvielsesceremoni af en moske i Hamborg, som Den Korte Avis på propagandistisk vis formidlede som daglig kald til bøn fra en […]

 17. […] Den Korte Avis fabrikerer propaganda og Pia K hopper i med begge ben […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s