Ytringsfrihedstossernes bortforklaringer

Ovenpå gårsdagens melding om at Trykkefrihedsselskabet på grund af ‘sikkerhedshensyn’ har nægtet en tilmeldt adgang til at overvære en ytringsfriheds-happening på Borgen i morgen, så hører vi den ene mærkværdige forklaring efter den anden.

Først så ringede alarmklokkerne hos bestyrelsesmedlem Torben Mark Pedersen på grund af den tilmeldtes navn. Jihad Taha. Det betyder åbenbart per automatik ‘terrorist’. Men hvis man bare tænker sig en smule om, så vil en vaskeægte terrorist aldrig bruge det som dæknavn, hvad Jihad Taha også har udtalt til Politiken. Og bare fordi man f. eks. hedder Sten Skytte så betyder det jo ikke at man hverken kommer til at skyde eller kaste med sten. Men hvis man er paranoid, så er hvad som helst plausibelt.

Men ikke nok med navnet. I går så kunne Torben Mark Pedersen ikke udtale sig om den konkrete personsag. Men i dag så har han skiftet mening og kan alligevel udtale sig om den konkrete sag. Nu har han nemlig hæftet sig ved et citat som Jihad Taha har skrevet på sin Facebook:

“I dont care if I fall as long as someone else picks up my gun and keeps on shooting”.

Til Politiken udtaler Torben Mark Pedersen:

“Det kan sagtens være, at det er helt uskyldigt, og at det indgår sammen med andre citater, som ikke er krigeriske på nogen måde, men vi ved det ikke, og vi har ikke nogen mulighed for at vurdere det. Så vores reaktion er, da vi ser et krigerisk citat på den måde, at så vil vi hellere udelukke den her person end løbe nogen som helst form for risiko”.

Du milde Moses. Krigerisk? Citatet stammer fra Che Guevara, der revolterede mod Cubas general Batistas diktatoriske regime, der talte blandt andet forbud mod retten til at strejke, censur af media, tortur og offentlige henrettelser af politiske modstandere bare for at nævne nogle tiltag. Op mod 20 000 mennesker måtte lade livet under Batistas regime. Så er det vel snarere et citat der stammer fra en frihedskæmper? Og at kæmpe mod censur burde da være noget Trykkenisserne holder af?

Men tilbage til det krigeriske. Hvad er det Torben Mark Pedersen selv poster på sin Facebook? I går kunne vi præsentere dette coverbillede (som Torben Mark Pedersen nu har skiftet ud med et billede af toppen på et hotel i Bangkok)

TMP

Derudover så har han postet følgende billede. Det stammer fra filmen Gran Torino, hvor en gnaven Clint Eastwood går i krig mod en bande i stedet for at lade panserne klare sagerne.

GranTorino

Trykkefrihedshalløjet er en evig kilde til morskab. Selvmål på selvmål. For vi undrer i al stilhed om Torben Mark Pedersen ikke har udelukket sig selv fra debatmødet? At trække en pistol hver gang man hører om at hate speech ikke er tilladt lyder jo en smule…krigerisk? Om ikke andet, så stammer det fra et nazi-citat som vi beskrev i går.

Men vi forventer intet fra den kant. Trykkefrihedsselskabet har gang på gang bevist, at deres ævl om ytringsfrihed i bund og grund kun handler om deres egen ytringsfrihed, så det med ‘krigerisk’ eller nazi-citat hører vi nok aldrig om. Og hvis vi gør så gætter vi på, at der kommer noget i retning af: “Jamen Torben Mark Pedersen prøver bare at være sjov! Det er bare dansk humor det der!”

Blip blop. Your call trykkefjolser.

Reklamer

4 kommentarer on “Ytringsfrihedstossernes bortforklaringer”

  1. Bent Sørensen siger:

    Faktisk er de lige som dem inde på “Nej tak til. Det slører stadig”. Det er en gruppe på FB der er imod demokrati og fri ret til at ytre sig. De ligner meget Trykkerifrihedsselskabet i deres væremåde.

  2. Jacqueline siger:

    Tyv tror, hver mand stjæler, ikk’ oss’? 🙂

  3. […] Ytringsfrihedstossernes bortforklaringer […]

  4. Poul Brunhøj siger:

    Det er dælme ytringsfrihed at sådan en samling båtnakker kan låne vores alle sammens hus, til at overbåtnakken kan få krammere og kindkys af vores politikkere (næsten alle) Det er stort!!!!!!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s