Søren Espersens hang til okkupation og kolonisering

Søren Espersen fra Dansk Folkeparti er ekstremt glad for Israel. Og at okkupere i det hele taget.  Han skriver stople op og stolpe ned på sin blog på JP, ‘Suset fra Hitlerland’, hvor meget ret israelere har til at okkupere andres land.

Men ikke nok med det. Han drømmer om gamle dage. I sin profil på Facebook, så bruger han nemlig et billede af en tidligere slavekoloni som cover.

Det fleste kender det vel? Ja, det er korrekt. Dansk Vestindien, St. Croix, der blev danmarkiseret i 1700-tallet.

“Trist, at de blev afhændet. I 2017 var det 100 år siden… Ak!“, skriver Søren Espersen et andet sted i sin profil. Det er som om han er skide ligeglad med de mennesker der bor på øerne.

Og sjovt når man læser kommentarerne til coverbilledet. Der er en der opponerer sig en smule.

Nå, det er jo ellers ikke hvad der bliver fortalt på en hjemmeside ejet af U.S. Virgin Islands. Godt nok var der ikke folk når danskerne kom. De var jo enten flygtet eller mejet ned af spaniere. Pudsig nok hører man aldrig Søren Espersen sige om Palæstina, at dér til gengæld så boede der folk i forvejen. På de områder, hvor der nu bor blandt andet tilflyttede russere og amerikanere. De fordrevne palæstinensere bor nu blandt andet i Danmark, og dem bruger han meget tid på at bande langt væk. Mystisk.

Også selve DF er så glad for Dansk Vestindien, at de – hold fast – i år har lavet julemærker med temaet. Danmarkiseringen ser ikke ud til at være forbi for det stakkels efterkommere af sukkerrørsplantageslaver.

Dansk Folkeparti oplyser, at overskuddet af salget går til velgørende formål.

Og her vi gætter på, at det i hvert fald ikke går til julekurve til muslimer. Måske til et juletræ til dem på St. Croix? Der vokser der nok ikke juletræer, så det vil måske i DF’s øjne være et slags velgørende formål.

Kigger man videre på hvad billeder Søren Espersen har på sin profil, så bliver det alt mere forvirrende.

Her er kæden helt hoppet af for vores del, så I læsere må mere end gerne udfylde resten, og måske redegøre, hvorvidt Søren Espersens logik er stringent.

Vi kan nemlig ikke få puslespillet til at gå op i en højere enhed, og Søren Espersen virker efterhånden som en person, der bruger en hammer for at få brikkerne til at passe sammen.

Reklamer

5 kommentarer on “Søren Espersens hang til okkupation og kolonisering”

 1. carlos6400 siger:

  Jo, der boede faktisk indianere på St. Thomas, – et mindre antal af de første slaver på øen var indianere. han lyver.

 2. carlos6400 siger:

  Der er foregået et omfattende arkæologisk arbejde på den ø, – Water Island, der ligger ved indsejlingen til Charlotte Amalias havn, og de fortæller historien om Water Island og St. Thomas’ indianerstamme. Water Island kaldes også, “den 4. vestindiske ø”.
  Søren Espersen aner ikke en hujende prut om Dansk Vestindien, garanteret heller ikke, at øerne blev betalt med den højeste acre-pris på det tidspunkt nogensinde betalt i USA. Han ved heller ikke, at hans venner i Venstre var meget forhippede på salget, – pengene skulle bruges til at lukke et enormt hul i Landmandsbankens kasse, og det blev de. Allerede dengang snød Venstrefolk, hvor de kunne komme til det, og lod de stakkels vestindere sælge og danskerene betale for venstrebøndernes enorme ødselhed.
  I øvrigt var flere danske guvernører og plantageejere nogle værre svin overfor de stakkels slaver, – og danskerne udgjorde et mindretal af den europæiske befolkningsdel, der også talte hollændere, franskmænd og tyskere. Danskerne sad mestendels på militæret og administrationen, men et mindretal af plantageejerne var danske.
  Søren Espersen kan jo foreslå, at Danmark skal undskylde såvel Ghanas som Dansk Vestindiens befolkning for slavehandlen og i øvrigt takke dem for pakhusene ved København Havn. Men det er han næppe mand for.

  • Svend Sved siger:

   Skulle vi ikke se bort fra partipolitiske ståsteder fra før 1945? Selvom Konsertativ Ungdom ikke kan kaldes venstreorienterede, så hylder de næppe hvad deres forgængere lavede før og under krigen. Derfor er det også forkert at klandre bestemte nutidige partier for hviken politik der blev ført for 100 år siden.
   Jeg går udfra at du har tilgivet svenskerne de sidste 1000 års krige og fejder?

 3. Jesper Johnsen siger:

  Hvad mon det næste bliver fra Dansk Folkeparti?

  De æælsker jo “de gode gamle dage” i Danmark. Måske bliver der fremsat krav om tilbagekøb af øerne, samt genindførelse af slaveriet samme steds. Ikke at forstås at man vil til at købe slaver fra Afrika, men gøre som i starten af danskernes besiddelse, hvor man sejlede uønskede danske elementer over som ulønnet arbejdskraft. Og det er alment kendt hvem Dansk Folkeparti anser som værende uønskede elementer.

  Nogle af pakhusene i København er opført for penge, tjent ved handlen med sukker og slaver. Det samme er Det Gule Palæ.

 4. Michael Larsen siger:

  Må jeg foreslå at alle herinde går på Facebook og klager over Dansk Folkepartis hjemmeside samt på Pia Kjærsgaards profil. Når man ser de idioter der skrive derinde primært fra partiets pressetjeneste. Ytringfrihed er jo ikke eksisterende på netop disse side, jo det er ikke helt rigtigt alle der støtter op om sagen kan tillade sig at sige hvad som helst opfordrer til vold i Dansk folkepartis navn. Hvis der er bare nogen der pipper op om at Pia burde få dette og hint så bliver man retsforfulgt. Moral er godt, men dobbelt moral er bare helt fedt


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s